Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@07:59:33 GMT

سامانه بهین یاب نیاز به پایش دقیق دارد

تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۸۳۳۵۳۸

سامانه بهین یاب نیاز به پایش دقیق دارد

خبرگزاری میزان- رییس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران گفت: سامانه بهین یاب نیاز به پایش دقیق دارد تا به محض بروز نوسانات ارزی به یکباره شاهد رشد سهمیه‌های خرید برای عده‌ای سودجو در این سامانه نباشیم. تاریخ انتشار: 10:59 - 20 بهمن 1398 - کد خبر: ۵۹۴۸۱۵

بیوک صحاف امین در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان اظهار کرد: سامانه بهین یاب وزارت صمت که وظیفه تشخیص تولیدکنندگان واقعی کشور و اختصاص میزان سهمیه‌های خرید مواد اولیه را دارد نیاز به پایش دقیق و به روز دارد به شکلی که به محض بروز نوسانات ارزی به یکباره شاهد رشد سهمیه‌های خرید برای عده‌ای سودجو در این سامانه نباشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه لزوم پایش خریداران مواد اولیه به منظور تعادل بازار به خصوص در زمان‌های نوسانات ارزی و پیک مصرف محصولات احساس می‌شود افزود: در کشور مکانسیم شفاف بورس کالا داریم که اطلاعات کلیه معاملات مواد اولیه را برای مسوولان قابل رصد کرده است، در این میان بخش‌های نظارتی از جمله وزارت صمت می‌توانند با بررسی معاملات، تولیدکننده واقعی را از تولیدکننده غیرواقعی تفکیک کرده و سهمیه‌های بهین یاب را اصلاح کنند.

وی با بیان اینکه در این زمینه اقدامات مثبتی انجام شده، اما باید ادامه یابد، گفت: وقتی شرکتی امکان خرید از بورس را پیدا می‌کند یعنی از وزارت صمت مجوز گرفته است، اما تجربه نشان می‌دهد که نباید به شرکت‌ها صرف داشتن پروانه بهره برداری اجازه دریافت مواد اولیه را دارد و باید میزان تولید آن واحد نیز به صورت دوره‌ای بررسی شود؛ در همین زمینه تاکنون برخی تولیدکنندگان غیرواقعی به کمک بورس کالا و انجمن‌های ذی ربط شناسایی و حذف شدند که همین امر به حفظ تعادل در بازار و حذف تقاضا‌های کاذب کمک کرده است.

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران با بیان اینکه بین قیمت مواد اولیه و نوسانات قیمت دلار در بازار آزاد همبستگی زیادی وجود دارد، افزود: در صورت تمهیدات بانک مرکزی در ادامه ثبات بهای ارز، شاهد برقراری تعادل در بازار‌های کالایی و مواد اولیه مصرفی صنایع پایین دست پتروشیمی خواهیم بود.

صحاف امین با بیان اینکه تجربه ثابت کرده که با شروع نوسانات شدید در بازار ارز، خریداران تحت تاثیر فضای روانی و هیجانی قرار گرفته و بیش از حد نیاز خود متقاضی خرید کالا و مواد اولیه می‌شوند، بیان کرد: متاسفانه بالا رفتن قیمت دلار در بازار آزاد که به تبع آن رشد نرخ ارز در سامانه نیما را در پی دارد، بر میزان تقاضای خرید مواد اولیه تاثیرگذار است که در نتیجه آن، میزان رقابت‌ها بر سر خرید مواد اولیه شدت یافته و قیمت‌ها به تدریج بالا می‌رود که این امر به نفع صنایع پایین دست نیست.

به گفته وی، در شرایط بروز نوسانات ارزی هر چقدر میزان عرضه‌ها هم افزایش یابد، کفاف تقاضا‌های کاذب نیست و این همبستگی بین رشد بهای دلار و افزایش قیمت کالا‌ها در بازار کاملا واضح است.

صحاف امین با اشاره به تجربه چند ماه گذشته در بازار ارز گفت: تجربه نشان داد در مدتی که نرخ ارز در بازار آزاد با ثبات همراه بود و آرامش در این بازار حاکم شد، معاملات بورس نیز در شرایط تعادلی و با ثباتی در حال انجام بود و تنها تعداد انگشت شماری با رقابت مواجه می‌شدند و در سایر گرید‌ها شاهد روندی متعادل بودیم. به طوری که می‌توان با ایجاد ثبات در بازار ارز نسبت به حفظ آرامش بازار‌های کالایی و مواد اولیه مصرفی صنایع اقدام کرد.

تشویق واحد‌های تولیدی به استفاده از ابزار‌های مالی

رئیس هیات مدیره انجمن ملی صنایع پلیمر ایران در خصوص مزایای استفاده از روش‌های مالی نوین بورس کالا برای تامین مالی تولیدکنندگان و دسترسی به موقع واحد‌های تولیدی پایین دست به مواد اولیه مصرفی و چگونگی ترویج آن‌ها در بین فعالان صنایع اظهار کرد: همیشه جای خالی این قبیل قرارداد‌های بلندمدت و ابزار‌های پوشش ریسک در صنایع احساس می‌شده و در این زمینه جلسات متعددی با بورس، واحد‌های پتروشیمی و انجمن‌های مختلف برگزار کرده ایم. هدف از برگزاری این نشست‌ها این بوده است که کارکرد‌های این ابزار‌ها و نحوه پوشش ریسک‌های خرید و فروش به کمک آن‌ها برای فعالان صنعت تشریح شود تا بتوانیم به کمک بورس استفاده از این ابزار‌ها را ترویج دهیم که نتایج خوبی هم داشته است.
صحاف امین تاکید کرد: در نتیجه برگزاری این جلسات، قرارداد‌های بلندمدت در خصوص برخی گرید‌هایی که میزان تولیدشان بیش از میزان نیاز در بازار داخلی بوده، از سوی برخی واحد‌های پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفته است.

وی در خاتمه سخنان خود گفت: ابزار‌های مالی بورس هنوز جای خود را به خوبی در بین فعالان صنعت پتروشیمی باز نکرده است که البته پتروشیمی‌ها به دلیل شرایط ملتهب بازار ارز در کشور و نیز مشکلات مربوط به تعهدات ارزی برای فروش‌های صادراتی، وارد این ابزار‌ها نشده اند، اما به مرور و در آینده‌ای نزدیک حجم استفاده از ابزار‌های مالی بورس کالا افزایش خواهد یافت.

بیشتر بخوانید: لزوم عرضه کل زنجیره تولید در بورس کالا

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بورس کالا اخبار اقتصادی بورس بروز نوسانات ارزی مواد اولیه مصرفی سامانه بهین یاب خرید مواد اولیه ابزار های مالی سهمیه های خرید مواد اولیه ابزار ها مواد اولیه بازار ارز بورس کالا وزارت صمت پایین دست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۳۳۵۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد

به گزارش خبرنگار مهر، علی باستین عصر چهارشنبه در حاشیه انعقاد تفاهم نامه همکاری اقتصادی بین استانداری بوشهر و استانداری قزوین در محل نمایشگاه ایران اکسپو اظهار داشت: این تفاهم نامه در زمینه تأمین مواد اولیه شوینده‌ها و لوازم خانگی و همچنین صادرات محصولات تولیدی استان قزوین منعقد شد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار بوشهر افزود: در راستای هم‌تکمیلی اقتصادی استان‌های بوشهر و قزوین از جمله مزیت‌های نسبی که این ۲ استان دارند و با همکاری و تعامل با معاون اقتصادی استاندار قزوین و مدیر کل امور سرمایه‌گذاری و اشتغال وزارت کشور این تفاهم نامه منعقد شده است.

وی به ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر اشاره کرد و گفت: واردات کالا از طریق ته‌لنجی، ۲۰ درصد تخفیف بازرگانی بندر بوشهر و تخفیفات بندری و لجستیکی که از طریق اداره کل بنادر استان مهیا شده و همچنین تأمین مواد اولیه کارخانه‌های شوینده مستقر در قزوین از طریق پتروشیمی‌ها از جمله مزایای استان بوشهر است.

باستین با بیان اینکه استان قزوین در زمینه شوینده‌ها و لوازم خانگی جایگاه ویژه ای دارد تصریح کرد: مقرر شد استان قزوین از ظرفیت واردات کالای واسطه‌ای در بنادر استان و تأمین مواد اولیه از استان بوشهر استفاده کند.

وی اضافه کرد: همچنین در راستای تکمیل زنجیره ارزش شوینده‌ها و لوازم خانگی قزوین، بخش خصوصی قزوین در استان بوشهر سرمایه گذاری می‌کند.

باستین گفت: استان بوشهر در واردات مواد اولیه شوینده‌ها و همچنین صادرات تولیدات آنها به استان قزوین خدمات می‌دهد و این همکاری دوجانبه منجر به رشد قطعی تولید و ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان می‌شود.

وی تاکید کرد: امیدوارم با اجرای این تفاهم نامه، در تحقق شعار سال که جهش تولید با مشارکت مردم است به اهداف مورد نظر برسیم.

کد خبر 6094613

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • این نماد در صف عرضه اولیه قرار گرفت
  • قطع خرید 4 میلیارد دلار نفت ایران ازسوی آمریکا
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • تاریخ دقیق واریز سود سهام عدالت اعلام شد + جزئیات
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال