Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-02@05:29:29 GMT

برنامه دورهمی دلالان، هر روز در بهین یاب!

تاریخ انتشار: ۴ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۰۰۸۵۹۹

برنامه دورهمی دلالان، هر روز در بهین یاب!

به گزارش اقتصادآنلاین، سوال واحد از متولیان سامانه بهین یاب این است که چرا به محض تحرک بهای دلار و جذاب شدن فاصله قیمتی میان نرخ‌های رسمی و آزاد مواد اولیه –که وجود این فاصله قیمتی نیز از پایه ایراد دارد- بر میزان تقاضای خرید مواد اولیه‌ای که مجوز آن را بهین‌یاب صادر می‌کند، اضافه می‌شود؟

در همین زمینه رئیس هیات مدیره انجمن آلومینیوم به اقتصادآنلاین گفت: مشکلاتی که امروز گریبانگیر فولادی‌ها است، آلومینیومی‌ها  را نیز گرفتار کرده زیرا فعالان این صنعت،  به اندازه کافی سرمایه در گردش  ندارند و ناچار به خرید مدت‌دار هستند؛ در این شرایط حضور دلالان در سامانه بهین‌یاب نیز بر مشکلات افزوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هوشنگ گودرزی با انتقاد از روند شناسایی واحدهای تولیدی برای دریافت مواد اولیه در سامانه بهین یاب وزارت صمت ادامه داد: معمولا افرادی در صف خرید مواد اولیه قرار می‌گیرند که پول و نقدینگی دارند و بعضا سفته‌باز هستند به طوریکه آن ها اجناس را خریداری می‌کنند و به‌جای بانک‌ها با سود و بهره به صنایع پایین‌دستی می‌فروشند؛ سوال اینجاست که نقش و هدف از راه اندازی سامانه بهین یاب واقعا این بود؟

گودرزی تأکید کرد: این موضوع یکی از اشکالات اساسی در بازار است. سامانه "بهین‌یاب" وزارت صنعت، معدن و تجارت انواع و اقسام سعی و خطاها را در چندین سال گذشته انجام داده‌ که بتوانند مقابل این نوع از عمل و سفته‌بازی را بگیرند اما در عمل موفق نبوده و سفته‌بازها با «بهین‌یاب» بزرگ تر شده‌اند.

مانور سفته‌بازان در سامانه معروف

رییس انجمن سنگ‌آهن نیز در خصوص مانور سفته‌بازان در سامانه «بهین‌یاب» در گفت‌وگو با اقتصادآنلاین مطرح کرد: تأمین مواد اولیه خام کارخانه‌های داخلی جزو اصلی‌ترین مشکلات صنایع پایین‌دست فولاد و سنگ‌آهنی است. هم‌اکنون سرعت افزایش تولید در بخش معدنی و صنایع معدنی شدت یافته، بنابراین باید استراتژی مناسبی برای عرضه عادلانه مواد اولیه بین بنگاه‌های تولیدی طرح‌ریزی شود.

مهرداد اکبریان ادامه داد: اگر مسئولان شیوه‌های رایج در جهان یعنی عرضه و تقاضا را بدون دخالت بپذیرند و به عرضه و تأمین مواد اولیه در صنایع پایین‌دست تن دهند، روال مطلوب گذشته بار دیگر احیا خواهد شد و تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان، پس از چندین معامله بالاخره به تعامل سازنده و نقطه تعادل دست خواهند یافت، اما دولت طی ۲ سال گذشته ترجیح داده تا با فاصله گرفتن از چنین راهکار علمی و کارآمدی، به بازار ورود و مداخله مخرب کند.

اکبریان ادامه داد: دولت پس از انتقادات فراوان، گام در مسیر دخالت در بازار گذاشت که البته چندان تأثیر مثبتی نداشته زیرا دخالتی مستقیم در روند بازار محسوب می‌شود. خروجی شعار تنظیم بازار، بخشنامه‌ها و مکانیزم‌های تحمیلی جدید به بازار است.

وی با بیان اینکه متاسفانه در بازارهای غیر رسمی به دلیل نبود شفافیت امضای طلایی و رانت وجود دارد، تأکید کرد: یکی از رخدادهای ناگوار، حضور دلالان و سفته‌بازانی در بازار است که از طریق ارتباطات، و مطلع شدن پیشاپیش از تحولات دستوری بازار از گپ قیمت‌ها، سود بی‌رویه‌ای به جیب می‌زنند اما تولیدکننده و مصرف‌کننده نهایی، قربانی و بازنده سودجویی دلالان و رانت‌خواران هستند.

رییس انجمن سنگ‌آهن ایران در پایان عنوان کرد: باید عرضه و تقاضا را به همراه نظارت نهادهای مرتبط به بورس به عنوان بازار رسمی و شفاف کالا سپرد تا فروش دستوری محصولات با قیمت پایین زمینه رانت در کشور را فراهم نکند.

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: سنگ آهن صنعت فولاد بورس آلومینیوم بهین یاب بازار سرمايه سامانه بهین یاب مواد اولیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۰۸۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی

بعد از گذشت یک سال نمایندگان مجلس ایرادات شورای نگهبان به طرح مالیات بر عایدی سرمایه را برطرف کردند. حالا با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان به این مالیات لقب کمیسیون دولت از سفته بازی را نسبت داد.

با وجود اینکه دولت می گوید که فقدان این پایه مالیاتی که در ۱۰۰ سال گذشته در بیش از ۱۴۳ کشور در حال پیاده‌سازی بوده، موجب بروز مشکلات متعددی به‌خصوص در حوزه تولید شده است؛ اما طرح مالیات بر سفته‌بازی و سوداگری به‌گونه‌ای طراحی شده است که به‌دلیل معافیت‌های گسترده در طرح، حداکثر دو درصد از افراد جامعه مشمول آن می‌شوند.

هم اکنون بازدهی بالای خرید وفروش‌ها در بازارهای غیرمولد موازی تولید مانند بازار ملک، خودرو، طلا و ارز انگیزه سرمایه‌گذاری و کار در حوزه تولید را به‌شدت کاهش داده است، چرا که افراد به جای فعالیت مولد، سرمایه خود را وارد یکی از این بازارها می‌کنند و در سایه نبود قوانین بازدارنده، سودهای هنگفت به جیب می‌زنند.

اما این تمام ماجرای سوداگری نیست؛ چراکه ورود پول‌های کلان به بازارهایی مثل مسکن و خودرو باعث افزایش تقاضای سرمایه‌ای می‌شود و در نتیجه نیاز مصرفی مردم را با چالش مواجه می‌کند. چنانچه در حال حاضر بخش زیادی از تقاضا در بازار مسکن مربوط به تقاضای سرمایه‌ای است و مردم عادی توان خرید مسکن متناسب با نیاز خود را ندارند. 

انتظار می رفت قانون با تعیین ارقام بازدارنده تا جایی که قدرت دارد از گسترش بساط  دلالی در کشور بکاهد  و به حرکت جریان سرمایه به سمت فعالیت‌های مولد کمک کند، ولی با نگاهی به ارقام مصوب در مجلس می توان گفت این مالیات بر عایدی سرمایه بازدارنده نیست؛ بلکه صرفا حق السهم  و کمیسیون دولت از سفته بازی است.

مالیات ۳۰ درصد از سود فروش خودرو، طلا و ارز این پیام را به واسطه ها مخابره می کند که اگر هر یک از اقلام مشمول مالیات را دوبرابر قیمت بدون هیچ زحمتی به فروش رساندید و به اقتصاد کشور ضربه زدید و تورم ایجاد کردید و ارزش پول ملی را کاهش دادید، فقط کافی است حق کمیسیون خود را پرداخت کنید تا به راحتی به این کاسبی ادامه دهید.

این اعداد هیچ بازدارندگی ندارند و اتفاقا باعث افزایش قیمت‌ها شده و دلالان صرفا با پرداخت سهم دولت از سفته بازی به راحتی می‌توانند به فعالیت مخرب و غیرمولد خود ادامه دهند و آنچه از سودشان کاسته شده را نیز به لطایف‌الحیلی دوباره از جیب مردم برداشت کنند.

آقایان نرخ مالیات با این ارقام فقط رسمی‌سازی سفته‌بازی است.ریشه این آفت پیش رونده را باید با برخورد قاطعانه خشکاند. 

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • تفاهم‌نامه همکاری اقتصادی بین استان‌های بوشهر و قزوین منعقد شد
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سمنان|وقتی تحریم‌ باعث کاهش هزینه مواد اولیه یک شرکت می‌شود
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • درآمد ترید در فارکس چقدر است؟
  • ویدیو/ چه کسانی با مالیات علیه دلالان مخالفند؟
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال
  • مالیات بر سوداگری و سفته بازی مشمول مردم نمی شود
  • اعلام نتایج بررسی اولیه پذیرش بدون آزمون دکتری دانشگاه تهران