Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-02@12:56:48 GMT

سامانه بهین یاب نیازمند بازنگری است

تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۷۲۲۷۳۰۸

سامانه بهین یاب نیازمند بازنگری است

خبرگزاری میزان- کارشناس صنعت فولاد گفت: یکی از ایراداتی که این روزها از ناحیه سامانه بهین یاب وزارت صمت ایجاد شده، انحرافی است که در تخصیص مواد اولیه صنایع پایین‌دست به بنگاه‌های SME شکل گرفته است. تاریخ انتشار: 15:29 - 21 اسفند 1398 - کد خبر: ۶۰۵۰۶۴

عزیز قنواتی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان با تأکید بر اینکه قیمت‌های دستوری، عامل حیات و تقویت دلالان است، گفت: یکی از ایراداتی که این روزها از ناحیه سامانه بهین یاب وزارت صمت ایجاد شده، انحرافی است که در تخصیص مواد اولیه صنایع پایین‌دست به بنگاه‌های SME شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ماهیت اصلی عرضه محصولات فولادی و پتروشیمی تأمین مواد اولیه مورد نیاز SME ها و دوری از نرخ‌های کاذب بازار آزاد است، اما به دلیل قیمت‌های دستوری که منشا تفاوت قیمت رسمی و بازار آزاد است، خرید محصول از بازار رسمی و فروش در بازار جذاب می شود که ریشه این اتفاق در قیمت گذاری است؛ با این رویکرد عملاً واحدهای تولیدی کوچک و متوسط متضرر می شوند.

این کارشناس صنعت فولاد با اشاره به اینکه ایجاد مکانیزمی برای بازگشت به جاده اصلی تأمین مواد اولیه سخت نیست، تأکید کرد: تولیدکنندگان مادر، باید عرضه کالاهای اصلی را در بورس به آدرس مصرف‌کننده نهایی روانه این بازار کنند و تولیدکنندگان صنایع پایین‌دست نیز با ارائه گزارش از میزان تولید و خروجی خود با نهاد نظارتی بالاسری، مجوز دریافت مجدد مواد اولیه را از بهین یاب اخذ کند؛ اگر همتی برای نظارت وجود داشته باشد، تمام راه‌ها برای دلالان مسدود می‌شود اما منافعی در این میان شکل گرفته که سفته‌بازان از طریق سامانه بهین یاب وارد گود شده تا این کالاها را به بازار آزاد منتقل کنند و با نرخی بسیار بالاتر و البته اقساطی و شرایطی به صنایع پایین‌دست ارائه کنند.

وی افزود: سامانه «بهین یاب» متناسب با وضعیت و شرایط حال حاضر نیازمند بازنگری و تصمیم‌گیری کارشناسی است در حال حاضر باید با همفکری تولیدکنندگان و دولت، این اصلاح صورت پذیرد؛ باید شرایطی مهیا شود تا با توجه به شرایط بازار توسط متخصصین و افرادی که ذینفع نیستند این بازنگری در سامانه صورت گیرد.

قنواتی درباره علت تفاوت نرخ محصولات فولادی با بازار آزاد گفت: عوامل مختلفی در این مسیر دخیل هستند که برای مثال وقتی فرایند معرفی واحدهای تولیدی دقیق نباشد، سفته‌بازان برای خریدوفروش وارد عمل می‌شوند و اختلاف نرخ در بازار را رقم می‌زنند.

این فعال صنعت فولاد تأکید کرد: هم‌اکنون برخی از محصولات فولادی در بازار یافت نمی‌شود و این در حالی است که دلالان نقش اصلی در بازار پیدا کرده‌اند.

این کارشناس صنعت فولاد با اشاره به جولان دلالان در این بازار تأکید کرد: حضور سودجویان در بازار فولاد به خاطر منافع خاصی بوده که هرگز نمی‌توان انتظار برطرف شدن کامل این چالش را داشت؛ زیرا سود دلالی در سیستم اقتصادی کشور بیشتر از سود بازرگانی بوده و این سودجویان حاضر نیستند که سرمایه خود را در مسیر سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی صرف کند.

وی ادامه داد: مهم‌ترین ایراد نظام اقتصادی، انبوه قوانین در بخش تولید است؛ اغلب افرادی که با شعار جراحی اقتصادی وارد این بازی می‌شوند، خواسته و ناخواسته، در زمین دلالی بازی می‌کنند و پروانه تولید را به افرادی می‌دهند که اصلاً از تولید سر رشته ندارند.

قنواتی با انتقاد از برخی از تشکل‌های صنفی افزود: تشکل‌هایی که وظیفه حمایت از تولید را دارند به محملی برای دریافت رانت تبدیل شده‌اند؛ برخی تشکل‌ها زینتی هستند و البته بسیاری از آن‌ها به نفع تولید گام برمی‌دارند؛ اگر دولت به این تشکل‌ها توجه کند می‌توانند مشکلات را حل کنند اما متأسفانه هیچ گامی در این راستا برداشته نمی‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در ظاهر برخی فیلترها برای تشخیص سودجو از تولیدکننده واقعی وجود دارد اما با توجه به وجود فضاهای غیررسمی، چنین رویکردی قابل‌ردیابی نیست چراکه اغلب مسئولان، قائل به اقتصاد آزاد و توجه به بخش خصوصی نیستند و تا زمانی که رانت و قوانین و بخشنامه‌ها و سهمیه‌های دولتی و ... وجود دارد، تداوم این رخداد تلخ طبیعی خواهد بود.

بیشتر بخوانید: بازار فولاد چگونه بهم ریخت؟

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: بازار اخبار اقتصادی تنظیم بازار سامانه بهین یاب صنایع پایین دست صنعت فولاد بازار آزاد مواد اولیه تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۲۲۷۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب

در حالی که استفاده از روش‌های ازن‌زنی برای تصفیه آب کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند، استفاده از سامانه‌های نانو حباب، کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد و عدم نیاز به خطوط انتقال ازن را در پی دارد.

به گزارش ایسنا، پس از استفاده از فناوری نانوحباب ازن توسط یکی از شرکت‌های فناور در تصفیه‌خانه‌ آب ساوه، سوالاتی پیرامون اهمیت نانوحباب ازن در تصفیه آب مطرح شد و همچنین جایگزینی کلر با نانوحباب ازن در جامعه علمی و دانشگاهی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. 

به نقل از ستاد نانو معمولا در تصفیه فاضلاب نیاز به استفاده از ترکیبات ضدعفونی‌کننده و گندزدا است و کلر یکی از رایج‌ترین مواد برای گندزایی در تاسیسات تصفیه آب و فاضلاب است. با این حال گزینه‌ دیگری یعنی ازن وجود دارد.

مطالعه‌ای در سال ۱۹۷۰ نشان داد که کلر با مواد آلی واکنش می‌دهد و محصولات جانبی ضدعفونی(DBPs) ایجاد کند که می‌توانند بر سلامت عمومی و زندگی آبزیان منطقه تأثیر منفی بگذارند. همچنین فاضلاب شهری حاوی کلر، در صورت ورود به آب‌ دریاچه‌ها و رودخانه‌ها منجر به کشتن ماهی‌ها می‌شود. از این رو آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا "ازن" را به عنوان فناوری ضد عفونی جایگزین معرفی کرد؛ چرا که معتقد است ضد عفونی آب کلید جلوگیری از گسترش بیماری در مصرف‌کنندگان و همچنین کاهش آلودگی محیط زیست است.

تفاوت‌های ازن و کلر به این شرح است:

۱) ازن در تصفیه آب بیش از ۳۰۰۰ برابر سریع‌تر از کلر عمل می‌کند.

۲) بر خلاف کلر، ازن هیچ محصول جانبی مضری در آب باقی نمی‌گذارد، ازن در صورت عدم استفاده به سرعت به اکسیژن خالص تبدیل می‌شود.

۳) تصفیه آب با کلر اثرات شیمیایی طولانی مدت بر جای می‌گذارد و بر محیط زیست نیز تاثیرات منفی دارد. در حالی که در مورد اُزن اینطور نیست.

۴) ازن قوی‌ترین و سریع‌ترین، ضدعفونی‌کننده و اکسیدکننده تجاری موجود برای تصفیه آب است. کپک، و اکثر آلاینده‌های آلی و معدنی به سادگی با ازن از بین می‌روند.

۵) ازن در دوزهای مناسب می‌تواند تمام پاتوژن‌های منتقل‌شوند از طریق آب را حذف کند، در حالی که کلر نمی‌تواند چنین اثربخشی داشته باشد.

۶) ازن در محل تولید می‌شود و نیازی به ذخیره‌سازی ندارد.

۷) هیچ‌گاه شاهد غلظت بیش از حد ازن استفاده نشده در آب نیستیم، وقتی ازن بیش از دوز مورد نظر در آب وارد شود، مقدار ازن استفاده نشده از آب خارج می‌شود و دوباره به اکسیژن باز تبدیل می‌شود.

۸) ازن بدون طعم و بوی نامطبوع شیمیایی می‌تواند به طور قابل توجهی سطوح مواد شیمیایی خطرناک مانند کلر و محصولات جانبی آن را کاهش دهد.

۹) ازن حل شده در آب باعث تحریک پوست، بینی یا گوش نشده و خشکی پوست را به دنبال ندارد.

۱۰) اثربخشی ازن را می‌توان با یک ORP متر ساده اندازه‌گیری کرد.

۱۱) ازن کمتر از کلر موجود در آب خورنده است.

روش‌های مرسوم ازن‌ زنی که معمولا متکی به اجکتور و دیفیوزر هستند، کارایی پایینی دارند و سبب هدررفت حجم عظیمی از گاز ازن می‌شوند. این درحالی است که فناوری‌نانوحباب می‌تواند مانع از این هدر رفت شده و همچنین اثربخشی ازن را در تصفیه آب افزایش دهد. از مهم‌ترین مزایای استفاده از سامانه‌های نانو ازن می‌توان به کاهش مصرف ازن تا ۶۰ درصد، عدم نیاز به خطوط انتقال ازن و دیفیوزر، عدم نیاز به مخازن ازن‌زنی، عدم نیاز به تخریب‌کننده ازن و در نتیجه کاهش هزینه‌های سرمایه‌گذاری و بهره‌برداری تا ۵۰ درصد اشاره کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۶۰ درصدی مصرف ازن با بهره‌گیری از سامانه نانو حباب در فرایند تصفیه آب
  • دستور روسیه برای افزایش تولید تسلیحات
  • نقص فنی علت توقف قطار مشهد به تهران اعلام شد
  • بازنگری در بودجه دانشگاه‌ها؛ طرح جمهوریخواهان برای فشار به دانشجویان ضدصهیونیستی
  • مددجویان خراسان‌جنوبی هزار و ۳۶۲ متر مربع فرش به بازار عرضه کردند
  • ضرورت بازنگری در دستورالعمل‌های تبلیغات محصولات آسیب رسان به سلامت
  • شروط حضور دانش‌بنیان‌ها در معادن
  • تولید شمش در شرکت فولاد شادگان
  • بازار‌های صادراتی خود را در کشور‌های اروپایی توسعه می‌دهیم
  • حمل ریلی محصولات مجتمع فولاد مبارکه تا ۱۰ میلیون تن در سال