Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر نظارت بر بازار بورس کالا اظهار داشت: برای سامان‌دهی بازار فولاد، باید فروش خارج از بورس کالا ممنوع و تقاضای کارخانجات فولادی واقعی شود.

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، بررسی دلایل آشفتگی بازار ورق‌های فولادی با حضور مسئولان و کارشناسان صنعت فولاد در برنامه روی خط بازار رادیو اقتصاد برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این گفت‌وگو حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با اشاره به افزایش تولید مقاطع فولادی در شرایط کرونا، گفت: با رعایت پروتکل‌های بهداشتی تولید را افزایش داده‌ایم تا بهانه‌ای برای افزایش غیر متعارف قیمت‌ها  برای سودجویان و دلالان ایجاد نشود.

در ادامه، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی با انتقاد از عدم عرضه برخی محصولات فولادی در بورس کالا، گفت: فولاد مبارکه به شرکت‌ها اسلب (تختال) ارائه می‌دهد، اما آن‌ها محصولاتشان را در بورس کالا عرضه نمی‌کنند. در این شرایط یا قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کند و یا معاملات در بورس کالا ابطال می‌شود و فشار تقاضا در هفته‌های آتی احساس می‌شود.

نام و نشانی از مشتریان فولاد مبارکه در دسترس نیست!

حمیدرضا غزنوی عرضه فولاد به شیوه مچینگ را مفسده‌زا دانست و افزود: بسیاری از مشتریانی که از طریق مچینگ فولاد مبارکه مواد اولیه دریافت می‌کنند، نام و نشانی ندارند و مشخص نیست که چه کارخانه‌ای در حال خرید از طریق این شیوه است. در حال‌حاضر اطلاعات 400 مشتری مچینگ اصلاً در سامانه بهین‌یاب ثبت نشده و این موضوع فاجعه است.

وی در خصوص رانت‌خواری مشتریان مچینگ مبارکه ادامه داد: این کارخانجات ورق یا اسلب را از فولاد مبارکه با قیمت پایین دریافت کرده و با قیمت بالا در بازار آزاد به فروش می‌رسانند. به همین دلیل عرضه و تقاضا در بازار دچار آشفتگی شده و فشار به فولاد مبارکه افزایش پیدا می‌کند.

سامانه بهین‌یاب نیازمند اصلاح

عظیمیان درباره دلایل عرضه فولاد به شیوه مچینگ اظهار داشت: واحدهایی که از طریق مچینگ برای تأمین مواد اولیه اقدام می‌کنند، یا در سامانه بهین‌یاب ثبت نام کرده‌اند و یا پروانه بهره‌برداری از وزارت صمت دریافت کرده‌اند.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه درباره دلایل بروز التهاب در بازار فولاد با وجود تولید مازاد نیاز داخلی گفت: به نظر می‌رسد سامانه بهین‌یاب به عنوان ابزار تعیین سهمیه واحدهای نیازمند فولاد، به اصلاحات اساسی نیاز دارد. در این سامانه ظرفیت برخی کارخانه‌ها بیش از نیاز واقعی و برخی کمتر از آن لحاظ شده است.

فروش خارج از بورس کالا ممنوع شود

در ادامه این برنامه مدیر نظارت بر بازار بورس کالا، با بیان این که مشکلات سامانه بهین‌یاب جدی است، گفت: اگر بخواهیم عرضه و تقاضا را در بازار فولاد کنترل کنیم باید اولاً فروش خارج از بورس کالا ممنوع شود و ثانیاً تقاضای کارخانجات فولادی واقعی باشد.

جواد جهرمی با انتقاد از تخصیص سهمیه فولاد به مشتریان فولاد مبارکه از طریق مچینگ تأکید کرد: عدم شناسایی مشتریان مچینگ و ابهام درباره مکانیزم تخصیص فولاد به شیوه مچینگ از ایرادات مهم عرضه فولاد به روش مچینگ است.

جهرمی ادامه داد: بسیاری از معاملاتی که در بورس کالا انجام می‌شود به صورت نقدی است و 50درصد مبلغ در همان لحظه و مابقی 3 روز دیگر از سوی خریدار پرداخت می‌شود. در حالی‌که در فرآیند خرید از فولاد مبارکه مواد اولیه به صورت اعتباری به برخی از مشتریان ارائه می‌شود که توام با مراجعه برخی از واحدها به بازار آزاد برای تأمین نیازشان، نوعی تبعیض در معاملات به حساب می‌آید.

در پایان، میثم باقری کارشناس بازار سرمایه با بیان اینکه کشف قیمت در یک بازار نیازمند تقابل کل عرضه با کل تقاضاست، گفت: در بحث ورق‌های فولادی عرضه به شیوه مچینگ به التهابات بازار دامن زده است. زمانی که عرضه در مچینگ به بورس کالا انتقال پیدا کند، کشف قیمت به صورت متعادل‌تر و معاملات به شیوه شفاف‌تری خواهد بود.

گفتنی است، عرضه فولاد مبارکه به شیوه مچینگ روشی برای تنظیم بازار فولاد است که طی آن شرکت مذکور توام با عرضه فولاد در بورس کالا، سهمیه قابل‌توجهی به برخی شرکت‌های دارای پروانه از وزارت صمت اختصاص می‌دهد. کارشناسان در انتقاد به این شیوه واگذاری فولاد، آن را عامل توزیع رانت و رونق امضای طلایی، اختلال در کارکرد بورس کالا و افزایش عمق بازار سیاه عنوان می‌کنند.

انتهای پیام/4141

منبع: آنا

کلیدواژه: بورس کالا فولاد بهین یاب خارج از بورس کالا سامانه بهین یاب فولاد مبارکه بورس کالا بازار فولاد عرضه فولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۶۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟

آفتاب‌‌نیوز :

بورسی‌ها در شرایطی به استقبال معاملات روز سه‌شنبه می‌روند که دیروز شاخص کل بورس تهران برای دومین روز متوالی ریزش کرد. برای پیش بینی بورس امروز –سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز کاری گذشته نگاه می‌کنیم. روز دوشنبه شاخص کل ۳ هزار و ۷۳۷ واحد افت کرد و شاخص کل هم‌وزن ۶۷۱ واحد نزول کرد. همچنین شاخص کل فرابورس کمتر از یک واحد بالا آمد و شاخص هم وزن فرابورس ریزش ۳۷۲ واحدی داشت. 

روز دوشنبه در بورس شرکت داروسازی کوثر (دکوثر)، شرکت توسعه شهری توس گستر (وتوس) و شرکت آبسال (لابسا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکت مجتمع جهان فولاد سیرجان (فجهان)، شرکت پگاه فارس (غفارس) و شرکت مجتمع صنعتی آرتا ویل تایر (پارتا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.

در بورس نماد‌های سدشت (شرکت سیمان دشتستان)، شگل (شرکت گلتاش) و سقاین (شرکت سیمان قائن) در روز یکشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت آ س پ (آ. س. پ)، شرکت توکا ریل (توریل) و شرکت تجارت الکترونیک پارسیان کیش (تاپکیش) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.

در معاملات دوشنبه، ۶۶ نماد صف خرید داشتند و ۴۳ نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صف‌های خرید با رشد ۲۵ درصدی نسبت به روز کاری قبل به ۱۵۹ میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صف‌های فروش نیز با افزایش ۱۵ درصدی به ۱۹۹ میلیارد تومان رسید.

دیروز شاخص بورس برای دومین روز ریزش کرد و فاصله خود با محدوده ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار واحدی را زیاد کرد. نماد‌های فولاد، فملی، کچاد و کگل بیشترین اثر کاهشی را بر شاخص داشتند. 

به علاوه، برای دومین روز متوالی پول حقیقی از بازار خارج شد. نماد‌های خودرو، خبنیان، تاصیکو، آریا، وپاسار، شستا، کماسه، پارسان، شتران، وبصادر و شبریز بیشترین خروج سرمایه را داشتند. 

همچنین دیروز عرضه بر تقاضا غلبه داشت و ارزش صف‌های فروش بیش از صف‌های خرید بود. برخی تحلیلگران تکنیکی نوسان کوتاه بازار را یک تعدیل کوتاه مدت می‌دانند و معتقدند شاخص کل که در نزدیکی سقف کانال است برای بازگشت به محدوه بالاتر به یک نیروی محرک نیاز دارد. در مقابل برخی ناظران معتقدند سیاست‌های ارزی دولت و مداخلات آن در بازار‌ها ریسک بازار‌های متشکل را افزایش داده و فعالان اقتصادی را به سرمایه گذاری در بازار‌های غیرمتشکل و بازار‌هایی که خارج از کنترل دولت است سوق داده، از سوی دیگر همسو با موج مهاجرت به خارج از کشور برخی نیز سرمایه خود را از ایران خارج کرده‌اند. در چنین شرایطی دولت باید در سیاست گذاری خود تجدید نظر کند و به راه‌حل‌های سیاسی برای برقراری ارتباط تجاری با جهان بیندیشد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • رصد و پایش بازار لاستیک خودرو در یاسوج
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نیاز تولیدکنندگان به حمایت های عملی
  • ۵۰ دستگاه کامیونت فورس در بورس کالا عرضه می‌شود
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا اعلام شد
  • مشکلات اقتصاد ایران راه‌حل سیاسی دارد؟
  • اعلام جزئیات پذیرش‌های جدید در بورس کالا