Web Analytics Made Easy - Statcounter

فعالیت در یک صنعت مستلزم داشتن اطلاعات کافی در آن زمینه است. - اخبار بازار -

فعالیت در یک صنعت مستلزم داشتن اطلاعات کافی در آن زمینه است. همینطور داشتن تجارب لازم صرفا از طریق فعالیت در آن عرصه و مشورت با فعالان آن صنعت امکان پذیر است. مهم تر از همه پیش بینی شرایط پروژه در سال های بعد است تا از موفقیت آن اطمینان داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه این موارد در یک طرح توجیهی نگارش میشود که در ادامه با آن آشنا میشویم.

طرح توجیهی یا طرح امکانسنجی چیست ؟

طرح توجیهی  یا feasibility study  یک مطالعه همه جانبه راجب یک پروژه یا یک ایده است. به زبان ساده تر این اسناد نگارش شده همانطور که از اسمش مشخص است کمک می کند تا بقیه افراد ( نهاد ها٬ سازمان ها و بانک ها ) را نسبت به موفقیت پروژه توجیه و به دلایل کافی استناد کند. اما در درجه اول خود شخص متقاضی از نگارش طرح منتفع می شود. در زیر تعدادی از مزایای تهیه طرح را برایتان آورده ایم.

- بررسی دقیق پروژه با استفاده از اطلاعات روز

- محاسبه شاخص های اقتصادی همانند NPV ٬  IRR و …

- پیش بینی آینده محصول در سناریو های مختلف

- گردآوری و تدیون اطلاعات مربوط به فرآیند تولید و ماشین آلات مورد نیاز

- بررسی همه جانبه بازار محصول در داخل و خارج از کشور

- و …

پس از تهیه طرح شما میتوانید سرمایه گذاران و یا بانک ها را نسب به توجیه پذیر بودن ایده خود متقاعد کنید و نسبت به تامین بودجه اقدام نمائید. روی دیگر طرح توجیهی گفتن واقعیت ها قبل از اجرا است. شاید ایده مورد نظر شما در زبان سودآور و موفق باشد اما با بررسی دقیق و در نظرگیری شرایط پروژه خلاف آن اثبات گردد و انتظارات را برآورده نکند. پس بهتر است قبل از هر اقدام اجرایی بررسی های لازم انجام شود تا ضرر به حداقل میزان خود برسد.

برای درک راحت تر یک مثال میزنیم؛ تصور کنید که در حال احداث کارخانه تولید سوسیس و کالباس در ایران هستید. قطعا قبل از اینکه کار اجرایی انجام دهید اطلاعاتی همچون تعداد شرکت های فعال در محل احداث کارخانه و ظرفیت هر کدام٬ تعداد دام ایران جهت تهیه مواد اولیه و استان هایی که بیشترین تولید دام را دارند٬ قیمت ماشین آلات و فرآیند تولید به شما جهت تصمیم درست تر کمک خواهد کرد.

کارشناسان ارزیابی طرح نیز با بررسی مدارک و مستندات راحت تر میتوانند شما را در امر مشارکت یاری کنند. همینطور دریافت مجوز ها و پروانه ها از نهاد های مختلف نیز مستلزم توجیه کردن آن سازمان است.

فرآیند تهیه طرح توجیهی چگونه است ؟

یک طرح توجیهی باید توسط افراد متخصص هر صنعت نوشته شود. برای مثال در تهیه طرح پتروشیمی  دوده صنعتی ( بلک کربن )  احتیاج است تا چند کارشناس شامل مهندس صنایع٬ مهندس شیمی٬ مهندس پتروشیمی٬ مهندس محیط زیست ( یا منابع طبیعی ) و البته مهندس برق و مکانیک ٬ هر بخش را به شکل فنی مورد بررسی قرار دهند و نتایج معتبر را بدست آورند. در ادامه تمامی نتایج در یک سند گردآوری میشود و با استفاده از نرم افزار های مالی همانند کامفار محاسبه و اثبات میگردند.

یک طرح توجیهی شامل چند بخش زیر است :

بازار : بررسی وضعیت محصول در بازار (عرضه و تقاضای محصول) ، میزان صادرات و واردات آن و همچنین جزئیات فعالیت رقبا

فنی :‌ فرآیند تولید، ظرفیت تولید و جزئیات ماشین آلات مورد استفاده و البته ساختمان ها

مالی : محل بررسی شاخص های مالی همانند کل میزان سرمایه گذاری٬ دارایی ها، هزینه ها، در آمد و....

قسمت آخر نیز همانطور که بالاتر اشاره شد بخش محاسبات کامفار است.

 

تهیه طرح توجیهی در ایران نیز به همین رویه است و فقط فرمت بانک مورد نظر در شکل گیری طرح توجیهی تاثیر گذار است.

شرکت دانش بنیان بهین صنعت یاب  از شرکت های پیشرو در زمینه مشاوره سرمایه گذاری و همچنین تهیه و تدوین طرح های توجیهی و امکانسنجی است. این شرکت با بهره گیری از کارشناسان خبره میتواند در تمامی شاخه های فعال در صنایع ایران همانند طرح های صنعتی٬ کشاورزی و دارویی٬ پتروشیمی و گردشگری فعالیت کند.

 این شرکت آماده خدمت رسانی به سرمایه گذاران و فعالان در صنایع مختلف می باشد.

"اینمطلبتبلیغاتیاست"

منبع: تسنیم

کلیدواژه: طرح توجیهی تهیه طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۶۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است

داریوش فرمانی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کرمانشاه با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تله کابین تاق بستان، گفت : پاییز سال گذشته دفتر امور پایگاه‌های جهانی و ملی وزارت میراث فرهنگی پس از بررسی‌های انجام شده مخالفت خود را با اجرای تله کابین در تاق بستان اعلام کرد، اما بدنبال آن از طریق استان رایزنی‌هایی با وزارتخانه صورت گرفت تا یک نظر قطعی و نهایی را برای همیشه در خصوص این پرونده اعلام کنند. 

وی افزود: در نهایت مسئولین وزارت میراث فرهنگی از شهرداری کرمانشاه درخواست کردند تا مشاور پروژه جزییات سه مسیر پیشنهادی خود را برای احداث تله کابین در تاق بستان در اختیار دفتر ثبت و حریم آثار و حفظ و احیاء میراث معنوی و طبیعی وزارتخانه قرار دهد تا آنها نیز کار کارشناسی دقیقی روی این پروژه داشته باشند و نظر نهایی خود را اعلام کنند. 

مدیرکل میراث فرهنگی استان با تاکید براینکه پروژه تله کابین کرمانشاه در وزارت میراث فرهنگی هنوز در حال کارشناسی است، گفت: آخرین نشست بین مدیرکل ثبت و حریم آثار وزارت میراث فرهنگی با کارشناسان و مشاوران شهرداری کرمانشاه هفته گذشته برگزار و مقرر شد یک اصلاحیه نهایی را روی نقشه پروژه داشته باشند و آن را دوباره به وزارت میراث فرهنگی تحویل دهند. 

وی خاطرنشان کرد: مسئولین وزارت میراث فرهنگی در تلاش هستند تا راهکاری برای اجرای این پروژه پیدا کنند که البته این امر مستلزم ارائه جزییاتی دقیق از نقشه مسیر‌های پیشنهادی شهرداری برای احداث تله کابین است. 

فرمانی تاکید کرد: معتقدیم پروژه‌ای مانند تله کابین می‌تواند به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند و از آن هم حمایت خواهیم کرد، اما در صورتی که هرکدام از مسیر‌های پیشنهادی بخواهد مانعی برای ثبت جهانی تاق بستان باشد، قطعا با آن مخالفت خواهیم کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد/ سینما و تئاتر هنر فردی نیست
  • ماندن در سینما اهمیت دارد/ عکاسی فیلم هیچ‌گاه نمی‌میرد
  • ۲ خط قرمز در صداوسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • ۲ خط قرمز در صدا وسیما که «نون خ» به آنها نزدیک شد/برای صحبت از فصل ششم هنوز زود است
  • واکنش تهیه‌کننده «نون خ» به اعتراض یک خواننده درباره استفاده بی‌اجازه از آثارش +فیلم
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد/ آغاز ۵۰ پروژه به ارزش ۲۵ میلیارد دلار
  • سد ورود بخش خصوصی به صنعت نفت و گاز شکسته شد
  • پروژه تله کابین تاق بستان در وزارت میراث فرهنگی در حال بررسی است
  • حماس در حال بررسی طرح اسرائیل برای تبادل اسرا